Följ Miljonlotteriet

Ny undersökning: Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills smekmånad går till Västindien

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2013 14:43 CEST

Sol, salta bad och vajande palmer är något som man gärna förknippar med Västindien. Det är också hit som svenskarna tror att prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllopsresa går. Det visar en ny undersökning gjord av Scandinfo på uppdrag av Miljonlotteriet.

Den 8 juni gifter sig Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Slottskyrkan i Stockholm. Om svenskarna får gissa tror en tredjedel att parets bröllopsresa går till Västindien, 22 procent tror att den går till Seychellerna och 12 procent tror att den går till Bora Bora.  

Miljonlotteriet är ett av Sveriges största reselotterier. I vår har man genomfört en drömundersökning för att kartlägga hur svenskarnas drömresor ser ut. I samma undersökning har företaget också tittat närmare på vart svenskarna tror att prinsessan Madeleine åker på bröllopsresa. 

– Vi på Miljonlotteriet jobbar med något av det finaste som finns – människors drömmar och möjligheten att förverkliga dem. Resor är en stor och viktig del av vår vinstplan, därför känns det roligt att se var svenskarna tror att vår egen prinsessa väljer att åka på smekmånad, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet.

Även om svenskarna i stort sett är överens om topplaceringarna Västindien, Seychellerna och Bora Bora så finns det vissa skillnader generationerna emellan. Till exempel tycker de som är under 44 år att Dubai är ett hetare alternativ som resmål för smekmånaden medan de över 45 år istället lägger sin röst på Brasilien.

Topplista: Hit går prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllopsresa tror svenskarna

1.  Västindien 33%
2.  Seychellerna 22%
3.  Bora Bora 12%
4.  Dubai/Brasilien 8%
5.  USA/Australien/Sydafrika 3%
6.  Island/Thailand 2%
7.  Kina/Japan/Indien/Kenya 1%

Miljonlotteriets drömundersökning omfattade 1 000 svenskar i åldrarna 16–70 år. Undersökningen genomfördes av Scandinfo under mars–april 2013.

Om Miljonlotteriet
Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. På huvudkontoret i Mölnlycke arbetar 60 personer med prenumerationslotter, skraplotter och bingo som säljs på nätet och i butik. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. 2011 omsatte företaget 575 Mkr och överskottet på 120 Mkr gick oavkortat till arbetet för en värld där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.