Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriets Vit jul-lott ger fler barn en Vit jul

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2014 07:20 CET

IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul genomförs i december för åttonde året i rad. Även i år finns lotten Vit jul till försäljning via Miljonlotteriet. Hela överskottet går till Vit juls verksamhet med att bedriva jullovsaktiviteter för barn och unga och få fler vuxna som firar jul med barn att avstå alkohol under julhelgen. Förra årets försäljning av lotten gav ett överskott på 230 000 kronor till årets kampanj.

Årets upplaga av IOGT-NTO-rörelsens uppmärksammade kampanj Vit jul står för dörren. Miljonlotteriet stödjer kampanjen genom att för sjätte året sälja skraplotten Vit Jul. Lottpriset är 20 kronor och hela överskottet går till Vit juls verksamhet. Förra årets lottförsäljning gav ett överskott på 230 000 kronor till årets Vit jul-verksamhet.

– Julen är barnens högtid, därför känns det viktigt att stödja Vit jul med en dedikerad lott. Vit Jul är en kampanj som ligger oss extra varmt om hjärtat eftersom överskottet gör det möjligt med ännu fler jullovsaktiviteter, säger Miljonlotteriets vd Ludwig Alholt.

Syftet med kampanjen är att bedriva aktiviteter för barn och familjer under jullovet, och att få fler vuxna som firar jul med barn att låta julhelgen vara alkoholfri. Många barn känner oro när vuxna i deras närhet dricker alkohol.   För dessa barn kan julen vara en pina istället för den glädjehögtid den borde vara. När dagis, skolor, fritidsgårdar och sportaktiviteter tar jullov försvinner många frizoner.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den borde vara. Vit juls verksamhet är en viktig del för att skapa fristäder och ge barn en plats att gå till under jullovet säger Lisa Forsström, verksamhetsutvecklare för Vit jul.

Under perioden fram till jul kommer lokala jullovsaktiviteter att läggas ut på www.vitjul.se där man också kan läsa om våra ambassadörer och varför de har tagit ställning för Vit Jul.

Vit Jul-lotten är en onlinelott och finns att köpa på Miljonlotteriets hemsida www.miljonlotteriet.se . Lotten kostar 20 kronor och högsta vinsten är 3 miljoner kronor. Lotten finns till försäljning mellan den 1 november och den 31 december.

Läs mer om IOGT-NTO's samarbete med Miljonlotteriet på www.vitjul.se/miljonlotteriet/


Kontakt Miljonlotteriet Ludwig Alholt, VD 
Tel: 031-338 28 00

Kontakt IOGT-NTO Lisa Forsström, Verksamhetsutvecklare Vit Jul
Tel: 0701-90 84 13

Om Miljonlotteriet
Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.