Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriets Vinnardag gjorde flera till miljonärer

Pressmeddelande   •   Jan 23, 2017 13:21 CET

Vinnare Miljonlotteriets Vinnardag 2017

Efter Miljonlotteriets högvinstdragning i fredags stod det klart att Sverige får sex nya miljonärer. En av dessa vinnare var Evelyn från Lofsdalen.
– Jag 
kan knappt tro att det är sant, säger hon efter dragningen.

I fredags var det dags för Miljonlotteriets årliga högvinstdragning, Vinnardagen. Sju av nio vinnare var på plats, för de två som inte var på plats drog Lotteriinspektionen deras vinstkuvert. Totalt uppgick vinstsumman till 6,9 miljoner kronor.

En av miljonvinnarna var Evelyn från Lofsdalen. Det var för cirka ett halv år sedan som hon skrapade fram Chans till fem miljoner och att vara med på Miljonlotteriets högvinstdragning. Evelyn var garanterad 500 000 kronor, men lyckades välja rätt guldkuvert och som innehöll en miljon. 

– Jag bara plockade ett kuvert slumpmässigt, jag kunde inte tro att det skulle innehålla en miljon. Jag kan inte förstå att det är sant, säger Evelyn direkt efter dragningen.

Dragningen ägde rum på Råda Säteri strax utanför Göteborg. Innanför de hundraåriga väggarna låg 20 guldkuvert och 5 silverkuvert placerade på ett bord i väntan på att bli öppnade. Det var högvinster från lotter som skrapats under 2016. I potten fanns vinster på allt ifrån 200 000 kronor till högsta vinsten på fem miljoner kronor.

Evelyn var inte den ända som gick hem med ett leende på läpparna. Ytterligare fem personer vann en miljon vardera, en person gick hem med 500 000 och två personer drog kuvert med 200 000.

Tillförordnad kontrollant Johan Wallin från Lotteriinspektionen och Annika Nyberg, Lotteriföreståndare och VD på Miljonlotteriet, var på plats under dagen för att säkerställa att dragningen gick till på ett korrekt sätt.

– Det har varit en fantastisk dag. Vi är glada att kunna ge våra kunder chansen att förverkliga sina drömmar. Samtidigt som våra vinstlotter alltid har två vinnare, då allt vårt överskott går till IOGT-NTO-rörelsens arbete med att ge barn och vuxna stöd att komma till en trygg och drogfri miljö, säger Annika Nyberg, VD på Miljonlotteriet.

Om Miljonlotteriets dragning

Miljonlotteriets fördelningsdragning sker i januari för alla lotter som sålts på föregående års lotteri. På skraplotterna Miljonchansen, Miljonlotteriet Resan och Miljonlotteriets tjugokronorslotter finns chansen att delta i fördelningsdragningen där man kan vinna högvinster på två och fem miljoner.

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska berika människors vardag. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,8 miljarder kronor. Läs mer på: www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.