Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet lanserar Kamratlotten – som ger fler en ljusare framtid

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2015 08:00 CET

IOGT-NTO:s lotteri Miljonlotteriet lanserar i dagarna en ny lott, där överskottet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet för kamratstöd. Lotten kommer finnas till försäljning via Miljonlotteriets hemsida.
– Våra kamratstödsgrupper och andra sociala aktiviteter är på liv och död för många människor, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd finns både för ungdomar och vuxna. Ungdomens Nykterhetsförbund arbetar för att bryta stigman och för att visa hur unga som lever i missbruksmiljö kan få stöd. Organisationen är alltid en nykter frizon för unga och har även riktad verksamhet som aktiviteter under högtider och samarbeten med stödgrupper.

– UNF vill vara en trygg mötesplats för alla. Det är viktigt för alla unga men kanske extra viktigt för oss som levt nära alkoholproblem. Oavsett erfarenheter lär vi oss av varandra och växer som personer, säger Malin Thorson ordförande för UNF.

Bland vuxna syftar IOGT-NTO:s verksamhet till att stödja och stärka personer som är, eller har varit beroende av alkohol eller andra droger och erbjuda den en möjlighet att skapa nyktra nätverk och umgås i en drogfri miljö. Verksamheten startade 1987 och har sedan dess vuxit snabbt. Idag finns drygt 50 kamratstöd runt om i landet, och nya grupper bildas hela tiden. En viktig utgångspunkt för kamratstödet är att deltagarna ska ha möjlighet att fokusera på det friska i sin tillvaro och hitta en tillhörighet och gemenskap som är trygg och säker

– Våra kamratstödsgrupper och andra sociala aktiviteter är på liv och död för många människor. Genom de här grupperna får man både en nykter miljö men även tryggheten som de här nätverken ger, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

Miljonlotteriet och IOGT-NTO har en gemensam vision om att ingen ska behöva växa upp i en värld där alkohol och andra droger hindrar människor från att leva ett fritt och rikt liv, därför går hela Miljonlotteriets överskott till IOGT-NTO-rörelsen. Vissa lotter går till öronmärkta verksamheter.

– Vi tycker såklart att alla verksamheter som IOGT-NTO-rörelsen arbetar med är viktiga, men vissa delar brinner vi lite extra för och då vill vi ta fram specifika lotter som stödjer just den verksamheten. Nu har vi valt att lansera Miljonlotteriet Kamratlotten som säkert kommer bidra till att många fler människor får möjlighet till en ljusare framtid, säger Ludwig Alholt, vd för Miljonlotteriet.

Miljonlotteriets Kamratlott säljs från den 5:e mars till 30 april, den kostar 10 kronor och högvinsten är 500 000 och köps på www.miljonlotteriet.se

Läs mer om IOGT-NTO:s arbete 

IOGT-NTO:s pressrelease hittar du här

Tidningen Accent skriver om Kamratlotten

För mer information, kontakta: 
Ludwig Alholt, VD Miljonlotteriet
Mobil: 0705-95 66 10, e-post: ludwig.alholt@miljonlotteriet.se

Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
Mobil: 0704- 192 843, e-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.