Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet inför 18-årsgräns på alla sina lotter!

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2010 16:31 CET

Miljonlotteriet har i dag 18-årsgräns på lotter via prenumeration och spel på internet. Från årsskiftet inför vi även åldersgräns på alla våra lotter i butik och via förenings-försäljning.

Spelbranschen har enats om att all butiks- och ombudsförsäljning av spel ska omfattas av en 18-årsgräns. Miljonlotteriet – som sedan tidigare har åldersgräns på lotter som säljs via prenumeration och internet – inför den nya 18-årsgränsen i samband med årsskiftet.

Miljonlotteriets nya 18-årsgräns berör ett par tusen ombud samt ett hundratal föreningar, och gäller från och med den 1 januari 2011.

– För oss är det viktigt att ta ett socialt ansvar, det ligger i vår verksamhets natur där överskottet går till att förbättra samhället genom IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet.

– Därför är det självklart för oss att vi nu även inför en åldersgräns på våra lotter som säljs i butik och via föreningar.

Miljonlotteriets beslut att införa 18-årsregeln applåderas av Spelinstitutet. Spelinstitutet är ett välrenommerat kunskapsföretag som specialiserat sig på spelbeteende.

– Jag gratulerar Miljonlotteriet till beslutet att införa 18-årsgräns på alla sina lotter. Att skjuta upp debutåldern på spel om pengar är en grundsten i spelansvarsarbete. Forskning och beprövad erfarenhet säger att tidig debutålder på spel ökar risken för att utveckla spelproblem som vuxen, säger Thomas Nilsson, vd Spelinstitutet.

Spelansvar har alltid varit en prioriterad fråga hos Miljonlotteriet. Ambitionen är att vara en av de ledande aktörerna inom spelansvar. Utöver 18-årsgränsen har vi nyligen även implementerat Playscan på vår hemsida www.miljonlotteriet.se.

Playscan är ett verktyg som fungerar som ett säkerhetsbälte för spelaren och ökar dessutom spelarens medvetenhet om det egna spelandet. Verktyget baserar sig på en kombination av avancerad teknologi med Spelinstitutets kunskap och erfarenhet av spelbeteende.

Efter mer än 40 år av framgångsrik lotteriförsäljning är Miljonlotteriet i dag Sveriges näst största skraplotteri. Vi erbjuder utöver skraplotter även bingo på nätet. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1 miljard kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.