Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet gav Britt-Marie från Arvesund chansen att resa

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2016 08:00 CET

Det var Britt-Maries systerson som skrapade fram tre likadana flygplan och supervinsten på 100 000 kronor på en lott från Miljonlotteriet. Nu har Britt-Marie och hennes familj möjligheten att för första gången resa utomlands tillsammans.

Britt-Marie, 38 år brukar låta systersonen Tristan skrapa hennes lotter eftersom han tycker det är kul och har tur med sig. En lugn hemmakväll visade det sig att turen verkligen var på hans sida.

– Helt plötsligt skrek Tristan, ”på en här lotten är det tre flygplan”. Jag trodde att han skojade, men det var faktiskt tre flygplan där. Jag blev så överväldigad och chockad. Det känns overkligt, skrattar Britt-Marie.

Att vinsten blev på just Resechansen är extra roligt för Britt-Marie och hennes sambo. Sist hon var utomlands var på en klassresa i London 1993 och sedan dess har hon varken rest på egen hand eller tillsammans med familjen. Vart i världen resan bär av har inte Britt-Marie bestämt än.

– Det finns så mycket ställen jag inte sett, jag har ju inte ens sett Europa. Man kanske ska börja där? Det första min systerson ropade ut var att han vill till Legoland, så en sväng till Danmark kanske det får bli i alla fall, berättar en glad Britt-Marie.

De senaste åren har Britt-Marie och sambon lagt reserverna på att renovera huset de köpte för sex år sedan, att spendera pengar på resor har därför inte funnits på kartan. Britt-Marie är dessutom sjukpensionär vilket gör vardagen och ekonomin svår att pussla ihop.

– Många vänner säger att det är speciellt kul att just vi vunnit, för att det är kul när någon som inte har pengar vinner, förklarar Britt-Marie.

Förutom att åka ut och resa ska Britt-Marie och hennes sambo ta ut en del av vinsten i presentkort. De vill köpa nya saker till huset, antagligen blir det någon fin köksmaskin. Britt-Marie avslöjar dessutom vad hela familjen ska få i present – regnskog.

– Om det är någonting jag grottat ner mig i så är det miljön. Jag tycker det är en viktig sak och brukar skänka pengar till olika miljöorganisationer, berättar Britt-Marie.

Läs om fler av Miljonlotteriets alla vinnare

För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef, Miljonlotteriet
Mobil: 0704-19 28 43
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska vara ett nav för fantastiska kundupplevelser och ett rikare liv. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,7 miljarder kronor. Läs mer på: www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.