Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet firar 50 år och miljarder i överskott till IOGT-NTO:s verksamhet

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2014 15:13 CET

I år jubilerar Miljonlotteriet, som ägs av IOGT-NTO och fyller 50 år. Sedan år 2000 har vi bidragit med hela 1,6 miljarder kronor i överskott till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Det goda ändamålet är viktigt för Miljonlotteriets kunder och vi satsar på att visa upp exempel på vad överskottet gått till, från kamratstödsverksamhet och sociala företag till sommarläger för barn runt om i Sverige. Dokumentet 50 goda gärningar ger 50 exempel på IOGT-NTO-rörelsens aktiviteter och verksamhet som gjorts möjlig tack vare Miljonlotteriets kunder.

— Ideella organisationers lotterier har genom åren möjliggjort det starka civilsamhälle vi har idag i Sverige. Miljonlotteriet är otroligt viktigt för oss och tack vare överskottet kan vi driva sociala företag och kamratstöd, anordna barn- och ungdomsverksamhet och fortsätta stärka föreningslivet i samhällen runt om i hela Sverige, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.

Miljonlotteriet grundades 1964. Syftet var att skapa ännu bättre förutsättningar för IOGT-NTO-rörelsen att förverkliga drömmen om en värld där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

— Vi gläds åt 50 lyckosamma år och vässar oss för att fortsätta bidra till den viktiga verksamhet IOGT-NTO-rörelsen bedriver runt om i Sverige. Vi är mycket stolta över det fantastiska överskott vi har skapat som leder till att samhället blir lite bättre, säger Ludwig Alholt, VD för Miljonlotteriet.

50 goda gärningar är en gemensam produktion som Miljonlotteriet och IOGT-NTO tagit fram tillsammans. Det är ett axplock av bra verksamheter som möjliggjorts av Miljonlotteriets överskott. Från Möjligheternas Hus i Skarpnäck till kampanjen Vit jul och arbetet för att förbättra situationen för unga kvinnor i Sydostasien. Läs mer här: www.miljonlotteriet.se/gorskillnad

Som en del av 50-jubileumet får även nya och gamla kunder ta del av Jubileumslotten, helt utan extra kostnad. Högvinsten är 50 000 kronor i månaden i ett helt år och den är full med många flera vinster. Lotten håller länge, man får nya skrapchanser och nya vinster varje månad hela vägen till februari. Läs mer här: https://www.miljonlotteriet.se/jubileumslotten

Kontakter

Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
Tel: 0704-192 843

Johnny Foglander, pressekreterare IOGT-NTO
Tel: 0734-618 328

IOGT-NTO är Sveriges största nykterhetsorganisation med cirka 32 000 medlemmar i drygt 700 lokalföreningar över hela landet.

IOGT-NTO
Gammelgårdsvägen 38
Box 12825
112 97 Stockholm
Växel: 08-672 60 00
Presstelefon:0734-61 83 28
www.iogt.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.