Följ Miljonlotteriet

Jill Johnsson och Martin Stenmarck är schlagerstjärnorna svenska kvinnor och män drömmer om att vara

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2014 12:33 CEST

Även om Sanna Nielsen vann årets melodifestival så är det countrystjärnan Jill Johnsson och sångaren Martin Stenmarck som tar hem kampen som de melodifestivalvinnare svenskarna helst vill vara. Det visar en undersökning gjord av Scandinfo på uppdrag av Miljonlotteriet.

Att svenskarna har en särskild kärlek för Melodifestivalen är välkänt. I Miljonlotteriets drömundersökning har svenskarna fått svara på vilken schlagerstjärna man helst skulle vilja vara som. Schlagerstjärnan som toppar listan bland kvinnorna är countrystjärnan Jill Johnsson, medan männen väljer sångaren Martin Stenmarck.

– Vi på Miljonlotteriet jobbar varje dag med att förverkliga människors små och stora drömmar. För att kunna göra det måste vi veta vad folk drömmer om. Så här i schlagertider vill vi därför se vilken melodifestivalvinnare man helst kan tänka sig leva som, säger Ludwig Alholt, VD på Miljonlotteriet. 

I förra årets drömundersökning från Miljonlotteriet kom det fram att Lena Philipsson är den schlagerstjärnan vi helst tar med oss på semestern. I årets undersökning svarar 13 procent av kvinnorna att de vill vara som henne.

De kvinnor som slår Lena PH är inte bara Jill Johnsson, utan även Marlena Ernman och Loreen som nästan en femtedel av svenska kvinnor drömmer om att vara. Roger Pontare och Ola Salo i The Ark är männen som kommer på de svenska männens topplista efter Martin Stenmarck.

Om man tittar generellt över svaren är önskan att leva som Loreen som mest populärt bland den yngre generationen, 16-29 år. Malena Ernman är som mest populär bland de mellan 60-70 år.

Topplista: Schlagervinnarna som svenskarna helst vill leva som

Män
1.  Martin Stenmarck 25%
2.  Roger Pontare 18%
3.  Ola Salo i The Ark 12%

Kvinnor
1.  Jill Johnson 19%
2.  Malena Ernman/Loreen 18%
3.  Lena Philipsson 13%

Total
1.  Jill Johnsson/Martin Stenmarck 14%
2.  Malena Ernman 13%
3.  Roger Pontare/Loreen 12%
4.  Lena Philipsson 10%
5.  Ola Salo i The Ark 9%
6.  Erick Saade 5%
7.  Carola Häggqvist/Jessica Andersson i Fame 3%
8.  Robin Stjernberg/ Blossom Tainton i Afrodite 2%
9.  Charlotte Perelli/Anna Bergendahl 1%
10. Nina Inhammar i Friends 0%

I Miljonlotteriets drömundersökning deltog 800 personer i åldrarna 16–70 år. Undersökningen genomfördes av Scandinfo under februari 2014.

För ytterligare information kontakta:
Ludwig Alholt, VD Miljonlotteriet
Mobil: 0705-95 66 10, e-post: ludwig.alholt@miljonlotteriet.se

Åsa Fredriksson, kommunikationschef, Miljonlotteriet
Mobil: 0704-192843, e-post asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. På huvudkontoret i Mölnlycke arbetar 60 personer med prenumerationslotter, skraplotter och bingo som säljs på nätet och i butik. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. 2011 omsatte företaget 575 Mkr och överskottet på 120 Mkr gick oavkortat till arbetet för en värld där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.