Följ Miljonlotteriet

Framtidens spelare vill att överskottet ska gå till välgörande ändamål

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2010 09:40 CEST

Spelföretaget Miljonlotteriet har i samarbete med undersökningsföretaget Milega gjort en statistiskt säkerställd undersökning bland svenska folket om deras lotterispelvanor. Resultatet visar bland annat att man vill spela för välgörande ändamål.

Morgondagens spelare värdesätter i mer än dubbelt så stor utsträckning än rikssnittet, att spelbolagen ger mer pengar av totala intäkten till välgörenhet.  Detta är viktigare än att man ökar på vinstsummorna, eller gör spelen billigare eller mer spännande.

Morgondagens spelare vill inte heller gå till butik och spela eller köpa sina lotter där. De vill spela på internet, i sin mobil eller få sina lotter hem i brevlådan. Även spel i lokal (bingo, casino och spelhall) kommer att locka allt färre i framtiden.

Undersökningen visar alltså ett trendbrott där man vill påverka samhället att bli bättre genom sitt spelande snarare än att vinna mer till sig själv. Man vill även i högre utsträckning kunna välja exakt vad pengarna går till. Att morgondagens spelare tycker så här i dag kommer med all sannolikhet förändra spelbolagens utformning av vinster inom en snar framtid.  

     – Det är spännande att kunna se på förändringar i samhället genom att följa morgondagens påverkare. Vi vet att dessa tio procent i samhället är de som påverkar valen som vi alla gör. Det är speciellt roligt att se att framtidens spelare gärna vill att spelbolagen bidrar mer till välgörande ändamål, säger Per Löfgren, VD på Milega.

Undersökningen i sin helhet bifogas som pdf (se nedan).

För mer information kring undersökningen: Per Löfgren, VD Milega: 0709-48 34 70 

För mer information om Miljonlotteriet: Ludwig Alholt, VD Miljonlotteriet: 0705-95 66 10

Efter mer än 40 år av framgångsrik lotteriförsäljning är Miljonlotteriet idag Sveriges näst största skraplotteri. Vi erbjuder utöver skraplotter även bingo på nätet och i samarbete med TV3 och TV8 det populära spelprogrammet Miljonlotteriet Lyckohjulet. Överskottet från verksamheten går till IOGT-NTO:s arbete mot alkohol, droger och våld bland barn och ungdomar. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1 miljard kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.