Följ Miljonlotteriet

5 nya miljonärer i årets första dragning hos Miljonlotteriet

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2015 09:06 CET

Garanterade 1 miljon kronor och med chans på 10 miljoner. Man kan lugnt säga att de fem deltagarna på Miljonlotteriets högvinstdragning har haft en drömstart på det nya året. Vinstdragningen hölls på Råda Säteri strax utanför Göteborg.

Det har varit en nervös vecka för Kia, Sonja, Inga-Lisa, Anders och Kristina som i dag deltog på Miljonlotteriets stora Vinnardag. De har under det gångna året skrapat fram 3 lika av ”Chans till 10 miljoner” och idag avgjordes det vilken valör som hamnade på vinstchecken – en eller tio miljoner kronor. 

– Jag har inte vågat fundera så mycket kring detta, men visst känns det fantastiskt roligt att få vara med om chansen att vinna så mycket pengar, sa en nervös Sonja innan dragningen.

Spänningen var hög när tillförordnad kontrollant Johan Wallin från Lotteriinspektionen och Ludwig Alholt, Lotteriförståndare på Miljonlotteriet, placerade de förseglade kuvert på bordet, varav ett innehöll 10 miljoner kronor. Men för att lyckas kamma hem storvinsten krävs is i magen och en rejäl dos med tur. Först i dragningen var Anders som fick ta emot den första miljonen.

– I dag har vi gett fem personer möjligheten att förverkliga sina drömmar. Den känslan är fantastisk, sa Ludwig Alholt, vd Miljonlotteriet.

Dagens äldsta och kanske gladaste vinnare var 87-åriga Sonja, som hade rest hela vägen från Tierp med sina två döttrar. Hon blev minst sagt glad när hon drog fram vinsten på 1 miljoner kronor.

– Detta kommer att underlätta mitt liv, så jag kan leva ett par år till och uppleva min 100-åriga födelsedag, utbrast en lycklig Sonja.

När den femte och sista deltagaren valt sitt kuvert, kunde ännu en miljonär koras och Miljonlotteriet hade därmed sina fem första miljonärer för 2015. Dock var det ingen som denna gång lyckades vinna den stora vinsten på 10 miljoner kronor.

Om Miljonlotteriets dragning
Miljonlotteriets fördelningsdragning sker i januari för alla lotter som sålts på föregående års lotteri. På Miljonlotteriets skraplotter kan man skrapa fram ”Chans till 10 miljoner” och därmed delta i fördelningsdragningen där man är garanterad drömvinster värda 1 miljoner kronor. Dessutom har man chans att vinna hela 10 miljoner kronor.

Här kan du läsa om fler av Miljonlotteriets alla vinnare: http://www.vinnarhistorier.se/

För mer information, kontakta: Ludwig Alholt, VD Miljonlotteriet
Mobil: 0705-95 66 10, e-post: ludwig.alholt@miljonlotteriet.se

Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
Mobil: 0704- 192 843, e-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor.https://www.miljonlotteriet.se/

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.