Följ Miljonlotteriet

​120 miljoner kronor till IOGT-NTO-rörelsen

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2015 12:08 CEST

Under veckan har tre av IOGT-NTO-rörelsens förbund (IOGT-NTO, UNF och Junis) arrangerat sina årliga kongresser.  

Miljonlotteriet tog tillfället i akt och delade ut checkar med de summor som de olika förbunden får dela på från lottförsäljningen från 2014. Överskottet blir totalt 124,7 miljoner kronor. 

— Miljonlotteriet har varit garanten för IOGT-NTO:s verksamhet i över 50 år. Det överskott vi tagit del av genom åren har möjliggjort allt från kamratstöd till verksamhet för att stärka det lokala föreningslivet och vårt politiska arbete, säger Peter Moilanen, generalsekreterare för IOGT-NTO.

— Vi känner en oerhörd tacksamhet till våra kunder för deras stöd så vi kan vara med och bidra till en bättre värld. Både nu och under de dryga 50 år de stöttat IOGT-NTO-rörelsens arbete, säger Ludwig Alholt, VD för Miljonlotteriet.

Så här ser fördelningen mellan förbunden ut:

IOGT-NTO – 62 353 635 kr
Ungdomens nykterhetsförbund (UNF) – 9 261 038 kr
IOGT-NTO:s juniorförbund (Junis) – 24 336 624 kr
Nykterhetsrörelsens scoutförbund – 18 755 974 kr

Se här när IOGT-NTO tar emot 62 miljoner
Se här när UNF får ta emot sin check på 19 miljoner kronor
Se här när Junis får sin check på 24 miljoner kronor

Läs IOGT-NTO:s pressmeddelande här
Läs mer om 2014 års överskott här

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att vara bäst på att förverkliga små och stora drömmar. Miljonlotteriets ägs av IOGT-NTO och tillsammans har de en dröm att ingen ska behöva växa upp i en värld med missbruk. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO:s arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med 1,5 miljarder kronor. 2013 omsatte Miljonlotteriet ca 600 miljoner kronor. www.miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.