Följ Miljonlotteriet

Varning för bedrägeriförsök

Nyhet   •   Feb 03, 2014 14:55 CET

Det har kommit till Miljonlotteriets kännedom att det finns en eller flera personer som utger sig ringa från Miljonlotteriet för att komma över känslig information.

Bluffmakarna ska i samtalet meddelat Miljonlotteriets kund att personen har vunnit på sitt spel och för att få ut vinsten nu behöver uppge viss information, exempelvis kontokortsuppgifter, för att kunna få ut vinsten. Miljonlotteriet ser mycket allvarligt på uppgifterna och gör nu allt för att informera kunderna om hur man kan skilja på riktiga samtal från Miljonlotteriet och bluffmakarna.

– Det är beklagligt att våra kunder blivit utsatta för detta och det är därför viktigt att poängtera att vi på Miljonlotteriet aldrig kontaktar vinnare per telefon eftersom du själv ser på lotten om du vunnit. Vi ber heller aldrig kunden om att uppe känslig information per telefon eller brev, säger Åsa Fredriksson, Kommunikationschef Miljonlotteriet.

Om en person har den minsta misstanken om att man blivit utsatt för ett bedrägeriförsök är vi på Miljonlotteriet ytterst tacksamma om man kontaktar oss eller går direkt till polisen med uppgifterna. Miljonlotteriet når du genom att ringa kundcenter på 031-338 28 20

Så skiljer du på samtalen:

Här är några tips på hur en kund kan skilja på samtal från Miljonlotteriet och ett bedrägeriförsök:

•  Miljonlotteriet efterfrågar aldrig känslig information per telefon så uppge aldrig känslig information såsom konto- eller kreditkortsuppgifter.

•  Miljonlotteriet ringer aldrig från dolt nummer.

•  Miljonlotteriet kontaktar aldrig kunder per telefon om de har vunnit pengar.

Känner du dig osäker, kontakta alltid Miljonlotteriets kundcenter.

Läs mer om misstänkta bluffmakare

För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef, Miljonlotteriet
Mobil: 0704-192843
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.