Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet inför tydliga regler kring telemarketing och försäljning

Nyhet   •   Jul 03, 2014 11:35 CEST

Miljonlotteriet hanterar sina egna kundregister i enlighet med personuppgiftslagen. De adresser och telefonnummer Miljonlotteriet använder kommer från partners som också följer personuppgiftslagen och reglerna för NIX.

Samtliga adresser och telefonnummer som Miljonlotteriet köper in är NIX-fria. Om en person NIX-at eller spärrat sig finns det ändå en period på 3 månader efter NIX-datum där man kan bli kontaktad. Detta är enligt föreskrivna branschregler.

– Miljonlotteriet månar både om sina kunder och om de konsumenter som vi kontaktar. Vi hoppas att det ska kännas positivt att bli kontaktad av oss, men är man av en annan uppfattning är det bara att ringa vårt kundcenter, säger Ali Kavosh som ansvarar för Miljonlotteriets telemarketing och kundcenter.

Miljonlotteriet lyder under lotterilagen och granskas av Lotteriinspektionen. Miljonlotteriet följer både marknadsföringslagen, personuppgiftslagen (PuL) och reglerna för NIX. Miljonlotteriet följer även SWEDMA, Kontakta, Speletiska rådet (SPER) och Svensk distanshandels rekommendationer i sin marknadsföring. 

Bedragare som utger sig för att vara från Miljonlotteriet är i farten
Ny funktion gör det enklare att säga upp prenumerationsavtal
Ny säljutbildning ska minska misstagen
Misstänkta bluffmakare begärs häktade
Miljonlotteriet kvalitetsstämplar telemarketingpartners

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.