Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriets nya säljutbildning ska minska misstagen

Nyhet   •   Maj 05, 2014 13:45 CEST

Färre misstag, en större kundförståelse och ett mer lyhört arbetssätt. Det är några av grunderna i den nya utbildning som Miljonlotteriet sjösatte för säljkåren vid årsskiftet. Målet är att samtliga 82 säljare allra senast i augusti ska ha gått igenom utbildningen och certifierats.

– Utbildningen ska ta oss ett steg närmare den nollvision om fel som vi har i organisationen, säger Martin Jönsson, försäljningschef på Miljonlotteriet.

Den förändrade utbildningen har tillkommit efter att Miljonlotteriet förra sommaren fick upprepad kritik för sina säljinsatser.  På kort tid hörde flera personer av sig och ansåg att försäljningen var allt för aggressiv.

– Varje klagomål är ett klagomål för mycket och jag kan inte nog beklaga det inträffade.  Nu har vi gjort hemläxan och redan kort tid efter att utbildningen införts, har den förändringen gett resultat. Antalet negativa synpunkter som inkommit har minskat dramatiskt och då ska man ändå ha i bakhuvudet att vi har 1,5 miljoner kundkontakter årligen, säger Martin Jönsson.

Han vill inte spekulera i hur det kommer sig att organisationen i augusti förra året på kort tid kunde dra på sig flertalet klagomål.

– Som folkrörelseägd organisation kan det finnas en uttalad förväntan på oss att så att säga göra lite mera rätt. Det försöker vi självklart också alltid leva upp till men ibland går det – uppenbarligen – för fort.

Hittills har totalt 82 personer gått igenom utbildningen och senast vid augusti månads slut ska alla ha genomgått ett certifieringstest. Testet som innehåller avsnitt som berör såväl produktkunskaper som samtalsteknik kommer även läggas upp på nätet så att varje säljare kontinuerligt ska kunna fräscha upp sina kunskaper.

Totalt har våra säljare över 1 500 000 kontakter årligen.

Läs om misstänkta bluffmakare som utger sig för att vara Miljonlotteriet

För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
Mobil: 0704-192843
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.