Följ Miljonlotteriet

Misstänkta bluffmakare begärts häktade

Nyhet   •   Maj 01, 2014 15:05 CEST

De personer som misstänkts ha utsatt Miljonlotteriets kunder för bedrägeriförsök har häktats och delgivits misstanke.

Det var tidigare i år som det kom till Miljonlotteriets kännedom att en eller flera personer kontaktat kunder i förhoppning om att kunna komma över känslig konto- eller kreditkortsinformation.

– Det är svårt att uppskatt hur många av våra, eller andra spelföretags kunder som kontaktats, men vi känner oss självklart lättade att polisen nu gripit dem som anses ligga bakom bluffen, säger Åsa Fredriksson, kommunikationschef på Miljonlotteriet

– Och vi vill samtidigt passa på att uppmana alla som kontaktas av personer som uppger sig representera Miljonlotteriet och som ställer frågor om kontoinformation att antingen kontakta oss direkt eller gå till polisen med uppgifterna.

Miljonlotteriet ber aldrig kunden att uppge information som är av känslig natur. Enklast att kontakta Kundservice är genom telefon 031-338 28 20 eller genom att fylla i formuläret här.

– Vi är väldigt måna om att upptäcka liknande försök tidigt och därför är vi väldigt tacksamma när kunderna kontaktar oss med uppgifter om bedrägeriförsök. Det är alltid högsta prioritet att göra det enkelt för kunderna att skilja på Miljonlotteriet och bluffmakare, säger Åsa Fredriksson.

Så skiljer du på samtalen:

Här är några tips på hur en kund kan skilja på samtal från Miljonlotteriet och ett bedrägeriförsök:

•  Miljonlotteriet efterfrågar aldrig känslig information per telefon så uppge aldrig känslig information såsom konto- eller kreditkortsuppgifter.

•  Miljonlotteriet ringer aldrig från dolt nummer.

•  Miljonlotteriet kontaktar aldrig kunder per telefon om de har vunnit pengar eftersom du ser om du vunnit på din skraplott.

Läs mer om misstänkta bluffmakare

Känner du dig osäker, kontakta alltid Miljonlotteriets kundcenter.
För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef, Miljonlotteriet
Mobil: 0704-192843
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.