Följ Miljonlotteriet

Miljonlotteriet kvalitetsstämplar telemarketingpartners

Nyhet   •   Mar 10, 2014 09:44 CET

Genom att ställa hårda krav på sina samarbetspartners inom telemarketing hoppas Miljonlotteriet kunna hjälpa till att ge callcenter- och telemarketingbranschen bättre rykte.
– Ytterst handlar det naturligtvis om att säkra så att de säljare som vi anlitar ska ha så bra villkor att de inte ska behöva överdriva sina säljinsatser gentemot kunderna, säger Martin Jönsson, försäljningschef Miljonlotteriet. Men det är klart att det finns ett egenvärde i att bidra till att höja standarden för en omdiskuterad bransch.

Telefonförsäljning är en av Miljonlotteriet viktigaste kanaler att nå kunderna och årligen görs fler än 1 500 000 samtal i bolaget namn. Säljarna på Telemarketingbolagen, som alltså är underleverantörer till Miljonlotteriet uppfattas därför på goda grunder som ambassadörer för verksamheten.

– Det är ju också främsta skälet att vi ställer hårda krav på våra leverantörer och vill att de vi använder ska erbjuda sina medarbetare schyssta arbetsvillkor och kollektivavtalsenliga löner.

– Det finns tyvärr allt för många historier om TM-bolag som bara erbjuder sina medarbetare, ofta unga människor dessutom, provisionsbaserad ersättning. Att man som uppringd upplever att personen i andra luren hårdsäljer helt enkelt för att få en lön, är ju sannolikt det som gör att många är negativa till telefonförsäljare, säger Martin Jönsson

Miljonlotteriet har därför fattat beslut om att ställa följande krav på samtliga telemarketingleverantörer:

– Leverantörerna ska ha kollektivavtal med fast lön i grunden.

– Leverantörerna ska vara medlemmar i Kontakta, branschorganisationen för kundservice och försäljning.

Dessutom görs regelbundna kreditprövningar av samtliga leverantörer för att veta att de har god kreditvärdighet. Det är en förutsättning för att få teckna avtal.

– Men den kanske viktigaste insatsen är ändå att vi regelbundet gör besök hos våra leverantörer. Saker som ser bra ut på papper kan vid ett besök i verkligheten faktiskt vara helt annorlunda, säger Martin Jönsson.

Läs om misstänkta bluffmakare som utger sig för att vara Miljonlotteriet

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.