Följ Miljonlotteriet

Fokus på utbildning och certifiering när Miljonlotteriet genomför åtgärdsprogram

Nyhet   •   Jan 23, 2014 14:43 CET

Ökade satsningar på utbildning av säljkåren, certifiering av säljare och enklare för kunderna att säga upp prenumerationsavtalen. Det är huvuddragen i det åtgärdsprogram som Miljonlotteriet genomfört för att möta den kritik om aggressiv marknadsföring och försäljning bolaget ådrog sig i förra sommaren.

– Med lite perspektiv kan man säga att kritiken är det bästa som hänt Miljonlotteriet. Den fick oss att inse att vi behövde göra en total genomlysning av våra säljmetoder, kundrutiner och samarbeten med externa leverantörer, säger Ludwig Alholt, vd på Miljonlotteriet.

Sedan hösten 2013 har bolaget, som ägs av IOGT-NTO, därför jobbat hårt med det som VD Ludwig Alholt kallar ”att lyfta på varje sten för att komma till botten med alla problemen i verksamheten”. Resultatet blev ett stort åtgärdsprogram som nu varit igång ett antal månader och som även presenterats för Lotteriinspektionen.

Huvuddragen i åtgärdsprogrammet är ökade satsningar på utbildning och certifiering av säljkåren, närmare samarbete med underleverantörer som står för säljarbetet samt en förstärkning av kundtjänsten för att snabbare kunna reagera på eventuell kritik.

Under våren kommer även hemsidan att göras om så att det blir ännu enklare att säga upp ingångna prenumerationsavtal.

– Det är bara att erkänna, är man inte särskilt datavan så har det helt enkelt varit för krångligt att avsluta ett prenumerationsavtal. Det ändrar vi på så att det i princip ska räcka med ett enda knapptryck för att avsluta ett samarbete.

– Även om det fortfarande återstår saker att ta itu med så är målet att vi allra senast 2015 både ska vara och uppfattas som det mest professionellt drivna spelföretaget i landet utifrån kundattityder. Det gäller både tydlighet och vilka löften vi utfärdar.

För ytterligare information kontakta:
Åsa Fredriksson, kommunikationschef Miljonlotteriet
Mobil: 0704-192843
E-post: asa.fredriksson@miljonlotteriet.se


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.